Озерянська громада

Чернігівська область, Варвинський район

РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ЗАПРОВАДЖЕННЯ ЗАПОБІЖНИХ ЗАХОДІВ РОЗПОВСЮДЖЕННЯ COVID-19 НА РОБОЧИХ МІСЦЯХ В УСТАНОВАХ, НА ВИРОБНИЦТВІ.

Дата: 26.05.2020 10:44
Кількість переглядів: 1033

РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ЗАПРОВАДЖЕННЯ ЗАПОБІЖНИХ ЗАХОДІВ РОЗПОВСЮДЖЕННЯ COVID-19 НА РОБОЧИХ МІСЦЯХ В УСТАНОВАХ,

НА ВИРОБНИЦТВІ.

 

Зміст

  1. Вступ
  2. Необхідна інформація  про коронавірус та можливі шляхи інфікування
  3. Рекомендації щодо захиститу працівників, які переведені  на дистанційну форму роботи, від  інфікування коронавірусною хворобою
  4. Рекомендації щодо захиститу працівників, які під час карантину знаходяться на робочих місцях, від інфікування коронавірусною хворобою  та не допущення розповсюдження  COVID-19.
  5. Рекомендації як  підготувати працівника до відрядження або подорожі у разі необхідності, якщо це дозволено в умовах карантину
  6. Як діяти, якщо у вашій організації є хворий на COVID-19. Порядок дій у разі виявлення співробітника, або за його зверненням з підозрою на інфікування короновірусом.
  7. Дії роботодавця щодо розслідування випадків інфікування кононавірусною хворобою медичних та інших працівників, які пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження на COVID-19.
  8. Відповідальність за порушення правил щодо карантину, за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам.
  9. Корисні посилання на сайти: ВООЗ, МОЗ, Держпраці тощо.

 

 

         У зв’язку із спалахом нової коронавірусної хвороби в провінції Хубей (Китай) Всесвітньою організацією охорони здоров’я оголошено  надзвичайний стан в галузі охорони здоров’я міжнародного рівня оскільки захворювання має високий ризик поширення в інші країни світу.

Постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (із змінами, внесеними постановою КМУ від 22.04.2020 № 291) на території Україні

з  12 березня по 11 травня 2020 року установлено карантин та суворі обмеження.

З 11 травня – введено деякі послаблення та подовження карантину до 22 травня.

 

Необхідна інформація  про коронавірус та шляхи інфікування

 

Основні дані про коронавірус:

Назва вірусу

2019-nCoV (або SARS-CoV-2)

Назва хвороби

COVID-19

Шляхи передачі

Контактний, крапельний

Інкубаційний період

2—14 днів

Вакцина

Наразі не існує

Лікування

Симптоматичне

Симптоми

Гарячка, кашель, ускладнене дихання

 

У 80% інфікованих хвороба проходить у легкій формі. Не вдається одужати 3—3,5% хворих. Здебільшого це літні люди з хронічними захворюваннями. Передається вірус переважно контактним шляхом — потрапляє на слизові оболонки носа, очей та рота через руки або інші предмети, наприклад хустинку, рукавички.

Вакцин та ліків від COVID-19 ще не винайшли, але над їх розробкою працюють вчені. Лікування наразі — симптоматичне. Для виявлення хвороби використовують відповідні тести.  

Міністерство охорони здоров’я гарантує лікування хворих на COVID-19 коштом держави.

 

Як відбувається зараження та хто у зоні ризику

 

  • Щоразу, коли хвора людина або носій захворювання з COVID-19 кашляє або видихає, виділяються краплі зараженої рідини. Більшість із них потрапляють у навколишнє середовище, на поверхні й предмети, наприклад, на комп’ютерний або обідній стіл, монітор, телефон тощо. Найчастіше вірус потрапляє на слизові оболонки носа, очей через руки або інші предмети (хустинку, рукавиці) після торкання до об'єктів (тварин, м'яса, риби, дверних ручок, поручнів), забруднених виділеннями з дихальним шляхів хворого чи інфікованого

 

Люди можуть інфікуватися у таких випадках:

  • торкаючись забруднених поверхонь чи предметів, а потім торкаючись очей, носа або рота;
  • через повітряно-крапельний шлях від хворого на COVID-19, стоячи на відстані одного метра від інфікованої особи (іншими словами, COVID-19 поширюється аналогічно грипу).

Більшість осіб, які інфіковані COVID-19, відчувають легкі симптоми хвороби та з часом одужують. Однак перебіг хвороби може бути більш складним та супроводжуватися ускладненнями такими, як пневмонія. Такі хворі потребують термінової госпіталізації.

Пам’ятайте, ризик ускладнень захворювання зростає з віком, а саме:

  • люди старше 40 років є більш вразливими, ніж люди до 40 років;
  • люди з ослабленою імунною системою, із захворюваннями серця або легенів, діабетом також перебувають у групі підвищеного ризику.

 

   Атака нового коронавірусу — випробування не лише людського імунітету, а й здатності швидко організувати захисні заходи. Усі верстви нашого суспільства включаючи роботодавців – повинні приєднатись до профілактичних заходів, для того щоб зупинити поширення цієї хвороби. 

   Завдання та обов’язок  роботодавця — створити безпечні умови праці, запроваджувати запобіжні заходи розповсюдження COVID-19 на робочих місцях, постійно інформувати працівників про попередження ризиків інфікування, а також виконувати окрім Законодавства про охорону праці, норми Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (Covid-19)», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», а також виконувати рішення Уряду щодо вжиття заходів з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19) та  рекомендації ВООЗ, МОЗ та Держпраці.

 

 

Законом  України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (Covid-19)» установлено, що на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) роботодавець може доручити працівникові, у тому числі державному службовцю, службовцю органу місцевого самоврядування, виконувати протягом певного періоду роботу, визначену трудовим договором, вдома, а також надавати працівнику, у тому числі державному службовцю, службовцю органу місцевого самоврядування, за його згодою відпустку.

 Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» внесено зміни до Кодексу Законів про працю щодо можливості виконання працівником роботи дистанційно та гнучкого режиму роботи.

 Отже, всім роботодавцям незалежно від форми власності на державному рівні створені умови для максимального забезпечення та використання дистанційної форми праці та (або) гнучкого режиму робочого часу (в т.ч. і для зменшення скупчення людей), запровадження режиму роботи на умовах скороченого та неповного робочого часу з урахуванням вимог, визначених законодавством.

Стандартні рекомендації ВООЗ для профілактики захворювання COVID-19

  1. Часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами.
  1. Під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель.
  2. Якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередньою історією подорожей.
  3. Не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.

        

Джерела з актуальною інформацією щодо попередження поширення та випадків захворювання спричинених новим коронавірусом:

 

Рекомендації щодо захиститу працівників, які переведені  на дистанційну форму роботи, від  інфікування коронавірусною хворобою.

  1. Зберегти зв'язок працівника з робочим місцем за допомогою засобів мобільного зв’язку телефоном, через мережу Інтернет, електронної пошти, та створення відповідної групи у вайбері тощо.
  2. Забезпечити можливість інформування працівників про:

- заходи безпеки під час роботи вдома (організація робочого місця, дезінфекція, миття рук тощо);  

- заходи безпеки під час перебування на вулиці (бажано обмежити), в магазині, аптеці, громадському транспорті тощо (застосування масок, дезінфікаційних засобів, дотримання безпечної відстані між людьми понад 1,5 м, обмеження кількості пасажирів у транспорті.

Аби дистанційна робота була безпечною і продуктивною, роботодавцю бажано підготувати наказ про введення в дію Інструкції з охорони праці під час дистанційної (надомної) роботи в умовах карантину (див. Додаток 1). Зразок самої інструкції знайдете у Додатку 2.

МОЗ закликає: Залишайтеся вдома! Самоізоляція - найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування!

 

 

  Симптоми захворювання; необхідна контактна інформація про надання допомоги у разі потреби у відповідному регіоні (як приклад); дії працівника, який повернувся з країни, де зафіксовано випадки корона вірусу – наведені на малюнках.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рекомендації щодо захиститу працівників, які під час карантину знаходяться на робочих місцях, від інфікування коронавірусною хворобою  та не допущення розповсюдження  COVID-19.

 

Своєчасно запроваджені профілактичні заходи допоможуть зменшити кількість втрачених робочих днів та зупинити або сповільнити розповсюдження COVID-19, якщо він потрапить на одне з ваших робочих місць. Отже, передусім потрібно переконатися, що робочі місця ваших працівників безпечні, чисті та гігієнічні.

 

Рекомендації  роботодавцю:

(Приклад: 6 кроків роботодавця для захисту працівників від короно вірусу):

  • організувати безпечну доставку працівників до робочих місць автотранспортом установи або підприємства з обов’язковим використанням працівниками засобів захисту та дезінфекції під час подорожі;
  • щоденне проведення дезінфекції транспортного засобу; Як роботодавцю організувати безпечні умови праці водіям під час карантину, — роз'яснення Держпраці

 

 

 

 

  • не допускати випадків скупчення людей (не більш 10 осіб) (максимальна допустима кількість осіб може змінюватися відповідно до рішень місцевої влади);
  • забезпечити відстань між працівниками не менш ніж 1,5 м;
  • щоденно інформувати працівників про поширення коронавірусу (офіційний сайт Міністерства охорони здоров’я України (https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov або Центру громадського здоров’я (https://www.phc.org.ua/);
  • забезпечити працівників засобами індивідуального захисту відповідно до вимог законодавства про охорону праці та додатково засобами, передбаченими у складі профілактичних та протиепідеміічних заходів, зокрема засобами гігієни, захисними масками, рукавичками, та засобами дезінфекції;
  •  проводити тренінги щодо їх використання, терміну придатності та утилізації;
  • забезпечити регулярну профілактичну дезінфекцію на робочих місцях (рекомендації Держпраці наведено у додатку 3)
  • забезпечити регулярне протирання дезінфекційними засобами поверхонь (наприклад, моніторів, телефонів, клавіатур тощо),  оскільки  бруд на поверхнях, до яких торкаються співробітники та замовники, є одним із основних джерел поширення COVID-19;
  • сприяти регулярному та ретельному миттю рук працівниками, підрядниками і замовниками (споживачами);
  • розмістити диспенсери з дезінфекційними засобами в помітних місцях та подбати про їхнє регулярне наповнення;
  • розробити план захисту поширення коронавірусу відповідно до специфіки Вашої установи або підприємства, ознайомити з ним всіх працівників, відповісти на запитання, роздати флаєри тощо (збірник постерів за рекомендаціями ВООЗ та МОЗ на їх офіційних сайтах);
  • надрукувати  постери про необхідність часто й ретельно мити руки та інші заходи захисту від інфікування,  розвісити їх по підприємству.

 

  •   запровадити чіткий режим провітрювання та прибирання робочих приміщень із засобами дезінфекції. Прибиральниць проінструктувати про заходи безпеки під час використання засобів;
  •   запровадити щоденну перевірку температури у працівників (температурний скринінг), а для цього, у разі відсутності штатного медика, призначити за це відповідальну особу з документальною фіксацією результатів (36.6 ºС – нормальна, більш 37-37,3 ºС – працівники повинні залишатися вдома і самоізолюватися з консультацією сімейного лікаря, 38 ºС і більше – невідкладно звернутись  до сімейного лікаря або у за мед. допомогою за контактною інформацією або визвати швидку);
  • передбачити заходи та дії у разі виявлення у працівника підвищеної температури, ознак респіраторних захворювань (нежиттю, кашлю, затрудненя дихання тощо), організувати (у разі потреби) безпечну доставку працівника до медичного закладу або викликати швидку допомогу.

 

Рекомендації як  підготувати працівника до відрядження або подорожі у разі необхідності, якщо це дозволено в умовах карантину

 

Перед поїздкою :

Порадьте працівникам та підрядникам перед поїздками у відрядження отримати загальнонаціональні (загальнодержавні) рекомендації щодо протидії розповсюдженню COVID-19.

Переконайтеся, що ваша організація, співробітники організації мають актуальну інформацію про райони з найбільшими спалахами COVID-19.

Ви можете знайти це за посиланням: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/situation-reports/

На основі актуальної інформації ваша організація повинна здійснити оцінку переваг та ризиків, які пов’язані з майбутніми відрядженнями ваших працівників.

Намагайтесь не відправляти у відрядження працівників, які належать до категорії більш уразливих, в райони, де спостерігаються спалахи коронавірусної хвороби. Йдеться про осіб літнього віку, хворих на цукровий діабет, працівників із захворюванням серця, легенів тощо.

Переконайтеся, що всі особи, котрі подорожують у регіони, які повідомляють про COVID-19, знають про профілактичні заходи від кваліфікованих медичних працівників.

Розгляньте питання про видачу таким працівників невеликих пляшечок (до 100 мл) дезінфекційних засобів для рук на основі спирту. Це сприятиме регулярному очищенню рук у дорозі.

Під час подорожі:

Заохочуйте працівників регулярно мити руки та триматися на відстані не менше одного метра від людей, які кашляють або чхають. Упевніться, що працівники знають, як діяти та до кого звертатися, якщо їм погано під час подорожі.

Нагадайте працівникам про необхідність дотримуватися інструкцій місцевих органів влади під час перебування за кордоном. Наприклад, якщо місцеві органи влади сказали кудись не їхати, вони повинні виконати цю вказівку.

Після подорожі :

Працівники, які повернулися з району, де є багато інфікованих на COVID-19, повинні спостерігати за своїм станом протягом 14 днів, зокрема вимірювати температуру тіла двічі на день. Якщо у них навіть м’який кашель або не дуже висока температура (тобто температура 37,3 ºС і більше) вони повинні залишатися вдома і самоізолюватися. Це означає уникати близького контакту (один метр або ближче) з іншими людьми, зокрема і з членами родини. Такі особи також повинні зателефонувати до закладу охорони здоров’я або місцевого управління охорони здоров’я та надати їм детальну інформацію про свій стан здоров’я і недавні подорожі.

 

Рекомендації: Як діяти, якщо у вашій організації є хворий                               на COVID-19

 

Поміркуйте, як визначити працівників, які можуть перебувати в зоні ризику, та підтримайте їх.

Не допускайте випадків дискримінації на робочих місцях.

Повідомте своєму місцевому органу охорони здоров’я, що ви розробляєте план, і вимагайте участі (підтримки) від такого органу.

Розроблений план із надзвичайних ситуацій допоможе впоратись з іншими подібними ситуаціями, які стосуються захворюваності.

Один із ключових моментів, на яких потрібно наголосити: працівник повинен триматися подалі від роботи, навіть якщо він має лише легкі симптоми або йому довелося приймати такі ліки, як парацетамол, ібупрофен, що можуть маскувати симптоми.

Пам’ятайте!

Прості запобіжні заходи та планування можуть мати велике значення.

Щоб бути в курсі ситуації з поширенням коронавірусу, слідкуйте за публікаціями ВООЗ та МОЗ щодо місць поширення COVID-19.

 

Порядок дій у разі виявлення співробітника, або його звернення з підозрою на інфікування короновірусом.

1. Ізолювати співробітника з підозрою в окреме приміщення, видати захисну маску.
2. Сповістити заклад охорони здоров'я про підозру у співробітника захворювання з метою організації перевірки його тест системами, або лабораторних досліджень на короновірус.
3. Визначити засобами дистанційного зв'язку (мобільний, або чат в мережі) коло його контактів за останній тиждень (мінімум), як на роботі, так і вдома. 
4. Скласти поіменний список контактної групи і місць перебування особи.
5. Передати складені списки представникам органів контролю (медичних закладів, санепідемстанції, районної адміністрації).
6. Оповістити контактну групу співробітників про підозру на можливе інфікування.
7. Співробітників (наявних на робочому місці) контактної групи відправити на самоізоляцію, з постійним/систематичним моніторингом їх стану здоров'я в телефонному режимі. 
8. Здійснити інструктаж співробітників із числа контактної групи, щодо порядку дій у випадку виявлення у себе, або членів сім'ї симптомів хвороби короновіруса.
9. Самоізоляцію контактної групи здійснюється до моменту визначення точного діагнозу підозрюваного на короновірус (підтвердження, або спростування факту інфікування). 
10. Провести дезінфекцію всіх місць перебування працівника з підозрою на короновірус, з залученням спеціалізованої організації.

Самостійно не міряємо температуру, не контактуємо, не робимо санітарну обробку приміщень.

 

Дії роботодавця щодо розслідування випадків інфікування кононавірусною хворобою медичних та інших працівників, які пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження на COVID-19

Процедуру проведення розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві  визначено Порядком розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 337 (далі – Порядок).

Гостре професійне захворювання (отруєння) – захворювання (або смерть), що виникло після однократного (протягом не більш як однієї робочої зміни) впливу на працівника шкідливих факторів фізичного, біологічного та хімічного характеру (у тому числі інфекційні, паразитарні, алергійні захворювання).

Діагноз гострого професійного захворювання (інтоксикації), що виникає на виробництві, встановлюється лікарем будь-якого лікувально профілактичного закладу після обов’язкової консультації з профпатологом та лікарем з гігієни праці.

При гострих професійних захворюваннях інфекційного походження (вірусний гепатит, бруцельоз, сибірська виразка, кліщовий енцефаліт та інші) діагноз установлюється лікарем-інфекціоністом та профпатологом з урахуванням епідрозслідування.

Лабораторно підтверджені випадки інфікування COVID-19 медичних та інших працівників, що пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження на COVID-19 (надання медичної допомоги хворим на інфекційні хвороби, роботи з живими збудниками та в осередках інфекційних хвороб, дезінфекційні заходи тощо), розслідуються як випадки гострого професійного захворювання відповідно до вимог Порядку.

У разі отримання інформації про гостре професійне захворювання (отруєння) від безпосереднього керівника робіт, повідомлення від закладу охорони здоров’я, заяви потерпілого, членів його сім’ї чи уповноваженої ним особи тощо роботодавець зобов’язаний повідомити про цей факт підприємствам (установам, організаціям), які визначені у пункті  8 Порядку.

Відповідно до вимог пункту 12 Порядку у разі легкого перебігу хвороби розслідування поводиться комісією підприємства. 

   Згідно з пунктом 13 Порядку до складу комісії входять: керівник (спеціаліст) служби охорони праці або посадова особа, на яку роботодавцем покладено виконання функцій з охорони праці (голова комісії); представник робочого органу Фонду; представник первинної організації профспілки (у разі її відсутності - уповноважена найманими працівниками особа з питань охорони праці); лікар з гігієни праці територіального органу Держпраці (у разі настання гострого професійного захворювання (отруєння); інші представники підприємства (установи, організації), посадові особи органів Держпродспоживслужби, ДСНС (у разі потреби та за відповідним погодженням).

   Пунктом 10 Порядку встановлено, що випадки гострих професійних захворювань, які призвели до тяжких чи смертельних наслідків, підлягають спеціальним розслідуванням.

   Склад спеціальної комісії з розслідування, яка утворюється Держпраці та/або її територіальним органом,  визначений пунктами 15,16 Порядку.

   Водночас, потрібно зауважити, що на виконання абзацу другого пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19” щодо своєчасного і повного проведення профілактичних і протиепідемічних заходів, у разі проведення спеціальних розслідувань нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, відповідно до Порядку, до закінчення карантину рекомендується:

– проводити розподіл обов’язків членів комісій з урахуванням обмеження контактного спілкування між членами комісії та особами, що можуть бути залучені до розслідування нещасного випадку, зокрема, делегувати представникам роботодавця виконання тих обов’язків комісії, визначених пунктом 33 Порядку, необхідність виконання яких передбачає перебування членів комісії на території суб’єкта господарювання;

– опитування свідків, зустріч з потерпілим, членами його сім’ї або уповноваженою ним (ними) особою, проводити обмеженим складом членів комісії (один-два), в разі необхідності засідання комісії проводити обмеженим складом з додержанням вимоги щодо кворуму, та з використанням конференц-зв’язку і інших сучасних засобів зв’язку;

– виконувати інші обов’язки комісії, визначені пунктом 33 Порядку, та здійснювати документальне оформлення матеріалів розслідування з урахуванням обмежень, пов’язаних із запровадженням карантинних заходів.

За результатами розслідування комісією (спеціальною комісією) складаються та підписуються акти за формою Н-1, які затверджуються керівником підприємства або органу, що утворив комісію. У разі виявлення гострого професійного захворювання (отруєння), пов’язаного з виробництвом, крім акта за формою Н-1, складається також  картка обліку професійного захворювання (отруєння) за формою П-5.

 

Відповідальність за порушення правил щодо карантину, за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам.

 

За порушення правил щодо карантину та порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) внесені зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема Кодекс доповнений статтею 44-3 такого змісту:

"Стаття 44-3. Порушення правил щодо карантину людей

Порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, -

тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян";

 Отже, передбачені штрафні санкції – для громадян від 17 000 до 34 000 грн, для посадових осіб – від 34 000 до 170 000 грн.

 

Також внесені зміни до статті 325 Кримінального кодексу України:

"Стаття 325. Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням

1. Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, -

карається штрафом від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

2. Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, -

караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років"

9. Корисні посилання на офіційні сайти:

 

- Рекомендації ВООЗ для громадськості та професійної спільноти  https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

- Інформаційна сторінка Кабінету Міністрів України з усією актуальною інформацією про коронавірус COVID-2019 в Україні: https://covid19.com.ua;

- Сторінка Міністерства охорони здоров'я Україна https://moz.gov.ua/  та актуальна інформація та поради: https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov

Сторінка Центру громадського здоров’я України  https://www.phc.org.ua/


          - сторінка Держпраці http://dsp.gov.u та актуальна інформація:

- Рекомендації для роботодавців щодо запровадження запобіжних заходів розповсюдження COVID-19 на робочих місцях http://dsp.gov.ua/main-news/rekomendatsii-vooz-shchodo-zaprovadzhennia-zapobizhnykh-zakhodiv-rozpovsiudzhennia-covid-19-na-robochykh-mistsiakh-pratsivnykiv/;

- Права працівників під час оголошення карантинних заходів http://dsp.gov.ua/main-news/prava-pratsivnykiv-pid-chas-oholoshennia-karantynnykh-zakhodiv/;

- Роз’яснення щодо розслідування випадків ГРВІ (коронавірусної інфекції) COVID-19 у медичних та інших працівників, що пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження на COVID-19 http://dsp.gov.ua/roz-iasnennia-shchodo-rozsliduvannia-vypadkiv-hrvi-koronavirusnoi-infektsii-covid-19-u-medychnykh-ta-inshykh-pratsivnykiv-shcho-pov-iazani-z-vykonanniam-profesiinykh-obov-iazkiv-v-umovakh-pidvyshcheno/

 

Відео: Як захиститися від короновіросу
https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=EmMD0qkUFPs&feature=emb_logo

Відео: Про короновірус:   https://www.youtube.com/watch?time_continue=45&v=2NOzH9dopyI&feature=emb_logo

Що наразі відомо про COVID-19 у цьому відео:
https://www.youtube.com/watch?v=t6Cz0WfHgvY
https://public.tableau.com/profile/publicviz#!/vizhome/monitor_15841091301660/sheet0
https://racurs.ua/ua/n135223-ukrzaliznycya-poverne-povnu-vartist-kvytkiv-na-skasovani-cherez-koronavirus-mijnarodni-potyagy.html

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь